Call of Duty

Call of Duty, CoD, är ett FPS-spel (first person shooter) vilket alltså är ett spel där man ser det den fiktiva personen man spelar ser. Här är en bild från CoD 3 där man då ser sin hand, sitt gevär och sina allierade runt omkring och framför sig har man fienden.

cod3

Det finns 10 olika CoD-spel och det senaste i raden är Call of Duty – Ghosts. Ett elfte spel ska släppas om bara några dagar, den 4 November och det heter Call of Duty – Advanced Warfare. De första spelen utspelar sig under andra världskriget. Bland annat så får man vara med under slaget vid Normandie och slaget vid Stalingrad. De största och mest kända striderna från kriget har återskapats i spelet och tar spelaren med på en rad olika scenarion i Europa och Nordafrika. Dessa har delats upp i olika singelplayerkampanjer där man kan välja mellan at vara britt, amerikan eller ryss. Det är dock multiplayer-delen som gjort spelen till såna otroliga framgångar. Man kan spela online mot andra spelare och det är förbannat kul.

Här kan in se lite mer från spelen från watchmojo.com som är otroligt aktiva med att ladda upp klipp från spel och filmer på youtube.